Hør paa meget! tal dog blot Hvad til Tid og Sted er godt!

Se flere sitater

Denne delen av nettstedet gir et variert tilbud av aktiviteter for alle som er nysgjerrige på Henrik Wergeland! Her kan du leke deg med diktene hans, du kan lage papirdukker av hele Wergelandsfamilien eller teste dine kunnskaper og fordype deg i utvalgte emner.

Læringsaktiviteter innholder et variert utvalg av oppgaver, som kan brukes både i og utenfor skolen. Her finnes det også lærerveiledninger. Er du en av dem som synes det er gøy med quiz eller lignende kunnskapstester, kan du finne mye interessant stoff her. Her kan du også legge puslespill. Du kan også dikte videre på noen av Henrik Wergelands mest kjente dikt, eller teste ut hvor godt du egentlig husker f.eks. "Nisser og dverge". Dersom du holder på med et prosjekt om Wergeland eller bare har lyst til å finne litt mer ut om han, kan du finne informative tekster om mennesket og forfatteren Wergeland. Disse kan bl.a. være et godt kildegrunnlag for å lage en nyhetssak eller en digital fortelling om forfatteren. Har du lyst til å bryne deg litt på dikterens tekster, kan du finne ulike refleksjonsoppgaver som får deg til å tenke litt og forhåpentligvis skrive ned noen av disse tankene her.

Papirutstillinger viser deg hvordan du kan lage en utstilling av hele Wergelandsfamilien! Her får du også forslag til hvordan klærne deres kunne ha sett ut.

Festsanger og dikt kan være et greitt sted å lete for deg som ønsker å få tak i noen av Wergelands mest kjente dikt og sanger. Her gir vi deg lenker til andre nettsted, som gjengir både originale og moderniserte versjoner av et utvalg av dikt og sanger. Dette nettstedet tilbyr også full tilgang til Wergelands totale produksjon, samlet i Samlede Skrifter.

Digitale utstillinger viser elevproduksjoner og ulike måter å presentere et faglig stoff på. Her kan du se eksempler på elever som har klart å bearbeide tekst, bilde og lyd og lage fine digitale fortellinger. Du kan etterhvert også få se hvordan hele klasser feirer Wergeland i en nettutstilling. Hvordan man skal lage en digital fortelling, får du mer informasjon om her og i lærerveiledningen.

Send inn elevproduksjoner gir deg muligheten som elev til å sende inn fiktive nyhetssaker om Wergeland og digitale fortellinger. På grunn av begrenset kapasitet har vi ikke mulighet til å publisere alle bidrag, men du vil til enhver tid få tilgang til gøye og spennende elevproduksjoner!

Nettstedet er under kontinuerlig utvikling, og det vil stadig legges ut stoff. Følg med!