Jeg i slet Lune, Morgenblad? Jeg, som kun behøver et Glimt af Solen forat briste i høi Latter af en Glæde jeg ikke kan forklare mig?

Se flere sitater

Designressursene kan brukes av de fleste, men noen kan kun brukes av de som har dataprogrammer som kan åpne eps-filer (digitalt tegnebord og handlenett). Retningslinjene for bruken er at alle som benytter seg av dette tilbudet skal inkludere nettadressen www.wergeland2008.no eller legge en lenke til dette nettstedet. Det skal være tydelig hvilken institusjon eller organisasjon som står bak og har det faglige/kunstneriske ansvar for trykksaken, nettstedet eller arrangementet. Designressursene kan kun brukes for å vise at trykksak, nettsted eller arrangementet er et bidrag til feiringen av Wergeland-jubileet i 2008.

  Design: Vest-Agder fylkeskommune v/ Marita Grimsø.


Palett

Henrik Wergeland beundret maleren Jan van Huysum. Wergeland beskrev et maleri av van Huysum i diktverket Jan van Huysums Blomsterstykke. En Buket fra Henr. Wergeland til Fredrika Bremer. Maleriet som ble skapt for over 250 år siden, er inspirasjonen til fargene på nettstedet. Fargekodene kan lastes ned (under).

palett_wergeland2008_420px

Detalj av maleri Jan van Huysum (1682-1749), Vase med blomster, Statens Museum for Kunst, København. Se originalmaleriet her
Last ned fargekoder her (Adobe Acrobat PDF 572 kb)

Bokmerker 

Last ned, skriv ut og klipp til egne Wergeland 2008-bokmerker.

Bokmerker til å klippe ut
Last ned bokmerker her (Adobe Acrobat PDF 1.86 MB)

Illustrasjoner

Her er et portrett av Henrik Wergeland, detalj av ansiktet, signaturen hans og utsnitt i flere varianter av et brev han har skrevet. (Flere illustrasjoner finnes i  nettstedets Galleri, der det opplyses om hvilke bilder – lavoppløselige – som kan gjenbrukes fritt forutsatt at navn på opphavsperson/eier følger det enkelte bildet.)
illustrasjoner_henrik

Originaler: Nasjonalbiblioteket. Grafisk bearbeiding: Marita Grimsø.

Illustrasjonene kan lastes ned her (jpeg-format zippet mappe 3,72 MB)

Invitasjon

Denne enkle invitasjonen med program i A-4 størrelse (297 mm x 210 mm) kan brukes av de fleste. Tekststørrelsen kan endres etter behov. Overskriftene kan endres eller fjernes. Egen logo kan legges til.
Bruk vår arrangementskalender og få gratis reklame i hele Norge! Send en e-post til wergeland2008@vaf.no med tittel, kort beskrivelse, arrangementsted, tidsrom (og ev. tidspunkt), arrangør, ev. nettsted det skal lenkes til og ev. et bilde til illustrasjon.
Invitasjon A-4

Malen er utviklet av Vest-Agder fylkeskommune v/ Kjellfrid Ugland.

Last ned malen her (Word-fil 89 kb)

Digitalt tegnebord

For designere og andre som ønsker å lage annonser, invitasjoner, program eller plakat, kan disse designelementene fra vårt digitale tegnebord i eps-format brukes.
Inkluder nettadressen www.wergeland2008.no og bruk vår arrangementskalender for gratis markedsføring i hele landet! Send en e-post til wergeland2008@vaf.no med tittel, kort beskrivelse, arrangementsted, tidsrom (og ev. tidspunkt), arrangør, ev. nettsted det skal lenkes til og ev. et bilde til illustrasjon.
Digitalt tegnebord
Last ned digitalt tegnebord her ( EPS-fil 5,22 MB)

Handlenett

Wergeland på nett kan bidra til mindre bruk av plastposer. Handlenettet i svart bomull med nettadresse i hvitt og rødt, kan bestilles hos Vest-Agder fylkeskommune. DESSVERRE UTSOLGT!
De som ønsker å få produsert handlenett selv, kan bruke våre originaler til mørkt eller lyst nett.
Bilde av lyst og mørkt handlenett med Wergelandlogo
Last ned fil til handlenett her (EPS-fil 2,33 MB) 

Se originalmaleriet

Marita Grimsø, 15. januar 2008 | Skriv ut siden