Dine Diamanter opveje ingen af disse Dugdraaber paa mine Blomster.

Se flere sitater

Tittel

Støv. En bok om Henrik Wergeland

Type utgivelse

Biografi

Målgruppe

Ungdom

Utgivers omtale

Er det mulig å aktualisere Henrik Wergeland for unge mennesker i dag? Kanskje, men det er uansett ikke hensikten med Ivo de Figueiredos bok. I stedet vil han invitere unge lesere med seg inn i en eksotisk verden. Det sies at Wergeland er vanskelig å forstå for dagens mennesker. Og det er han. Men hvem har sagt at livet er lett?

På den annen side er det ikke utenkelig at den gnisten som glødet i Wergeland, fremdeles ulmer i oss. Lengter vi fortsatt etter frydberusningsøyeblikket, gjenkjenner vi lyden av vingeklang i luften? Aner vi demringsdampen, velluktsskyggen og stråledunet? Hører vi uglesukket og solbasunen? Vi får se.

Støv er rikt illustrert med fotografier av Jo Michael og er designet av Jesper Egemar. I utforming har den likheter med den prisbelønte Ibsen-boken Slipp meg (2006).

I jubileumsåret (2008) deles boken ut til elever ved studieforberedende undervisningsprogram i andre trinn på videregående skole og som klassesett til videregående skoler i landet.

Støv – en bok om Henrik Wergeland er utgitt av Aschehoug på initiativ fra Wergeland 2008, med finansiell støtte fra Sparebankstiftelsen.

Om forfatteren

Ivo de Figueiredo er født i Langesund i 1966. Han er cand.philol. med hovedfag i historie og har skrevet flere bøker og en rekke fagartikler.

Hvor får man kjøpt boken?

I bokhandelen eller på forlagets hjemmeside 

Utgivers hjemmeside

www.aschehoug.no   

Utgivelsestidspunkt

2008

ISBN:

9788203194641

STOV_forsiden

Marte-Kine Sandengen, 31. oktober 2008 | Skriv ut siden